Nieuwsbrief December 2019

Nieuwsbrief December 2019

Vrijdag 6 december 2019

Beste ouders/verzorgers, 

Wat een gezellige maand. De sint en zijn pieten hebben een bezoekje gebracht aan onze school en werden op elke groep hartelijk ontvangen.  Versierde groepen, vrolijke sinterklaasliedjes en knutselwerkjes; de sint en zijn pieten voelden zich heel welkom.  

We sluiten de laatste weken van 2019 af met gezellige kerstversiering en op elke groep komt een mooie kerstboom. Op donderdag 19 december hebben we een kerstdiner, daar kijken we naar uit.  

Binnenkort hierover meer informatie.  

Wak zwemmen Spechtgroep 

Op maandag 9 december gaat de spechtgroep wak zwemmen. 

De kinderen leren tijdens deze les hoe zij zich kunnen redden wanneer zij door het ijs zakken of in een wak terecht komen. Het wordt hard werken deze les. Geven jullie een vuilniszak mee voor de natte kleding? Daarnaast is het belangrijk dat de kinderen het volgende bij zich hebben; 

Badkleding, T-shirt met lange mouwen, lange broek, sjaal, schone schoenen en vuilniszak. 

Hieperdepiep hoeraaaa voor:

  • 8   December Ashley (10 jaar)
  • 18 December Sidney (7 jaar)
  • 19 December Jahilson (12 jaar)
  • 21 December J-Lay (6 jaar)
  • 21 December Alpha (8 jaar)
  • 22 December Emran (9 jaar)
  • 28 December Buglem (9 jaar)

Verlof juf Canan 

Maandag 9 december komt juf Canan gedag zeggen op haar groep. Zij gaat met zwangerschapsverlof. We wensen de juf een heel fijn verlof en natuurlijk zullen we jullie op de hoogte houden van het kleine, grote nieuws! 

Schaatsen Ekstergroep en Spechtgroep

Dinsdag 17 december gaan de specht en ekstergroep schaatsen in het oranjepark in Vlaardingen. We zullen daar met de bus naar toe gaan en vanaf 14:40 uur mogen we de schaatsbaan op. Wanneer kinderen zelf schaatsen hebben, dan mogen ze deze meenemen. Anders krijgen ze schaatsen van de organisatie. 

Om 15:30 uur is de pret weer afgelopen. Wij verzoeken u om uw kind bij het oranjepark op te halen. Wanneer u ook een kind heeft in de zwaluw of ijsvogelgroep, dan mag u hem of haar eerder van school halen om op tijd in het oranjepark te zijn. Mocht het u niet lukken om uw kind in het oranjepark op te halen, geeft u dit dan uiterlijk maandag 16 december door aan de leerkracht. Uw kind zal dan met de leerkracht met de bus mee terug komen naar school. Uw kind is dan wel pas op zijn vroegst rond 16:00 uur op school. 

Op vrijdag 20 december hebben de kinderen een halve dag school. Om 13.00 zijn de kinderen vrij en kunnen zij van hun welverdiende kerstvakantie genieten. De kerstvakantie is van maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari.  

 Op maandag 6 januari zal er ook meteen een zwemles zijn voor de Spechtgroep.  

Nieuws van de IJsvogelgroep 

Wat zijn de kinderen van de IJsvogelgroep hard aan het werk.  

Pietengym was erg geslaagd. Voor groep 2 was dit de eerste keer in de grote gymzaal. Ze hebben genoten ondanks het natte weer van donderdag.  

 

Groep 3 heeft thema 3 afgerond en nu gaan zij door naar het volgende thema. We zijn al bezig geweest met even en oneven getallen.  

 

Nieuws van de zwaluwgroep 

De afgelopen weken waren er veel ‘verkleed’ pietjes en ‘verkleed’ sinterklaasjes bij ons in de klas.  

Wat hebben we veel plezier gehad met knutselen, kruidnootjes maken, cadeautjes inpakken spelletjes spelen. Ook hebben we een nieuw lied geleerd “Kon ik maar voor 1 dag sinterklaasje zijn.. 

Oproep voor ouderpanel-leden!  

Wij zijn op zoek naar nog vier enthousiaste ouders om ons ouderpanel te versterken. Als lid van het ouderpanel, bent u een klankbord voor de school en denkt u mee over belangrijke zaken die zich binnen en buiten de schoolomgeving van uw kind(eren) afspelen. Twee keer per jaar zal er een vergadering zijn.  Het zou heel fijn zijn als er uit elke groep ouders aansluiten. Enthousiast? Dan kunt u zich opgeven bij één van de leerkrachten of Hiske.   

Oproep voor ouderraadsleden!  

Wie vindt het leuk om mee te helpen bij het organiseren van allerlei activiteiten? Wij zijn ook op zoek naar ouders die ons hierbij willen helpen. De overleggen zijn in samenspraak met juf Lisette. Aanmelden kan bij één van de leerkrachten of Hiske. 

Wij wensen jullie een hele fijne en gezellige maand toe. 

Groetjes, 

Het team van het Breinpaleis 


Terug

Roerdompstraat 1

3136 JN Vlaardingen

010 4749951

info@nullbreinpaleis.nl